Fingre boret ned i et lår

Featured image

Hvordan fingre kan bore sig ned i et lår, og hvordan dette skulle hugges i den hvide, hårde marmor havde den helt unge billedhugger Gian Lorenzo Bernini fuldstændig styr på, da han i 1621-1625 huggede tre mesterværker på stribe.
Blot 23 år gammel skabte Bernini sin imponerende skulptur Pluto og Proserpina, hvor underverdenen magtfulde gud Pluto fastholder Proserpina, mens hun forsøger at vride sig løs for at vende tilbage til livet på jorden.
Som 24-årig påbegyndte Bernini skulpturen Apollon og Daphne, hvor nymfen Daphne forvandles til et oliventræ for at undgå Apollons tilnærmelser. Forvandlingen har Bernini udtrykt så elegant, idet laurbærkviste skyder ud af Daphnes fingre og hår, mens bark smyger sig omkring hendes ben.
Da Bernini var 25 år skabte han endnu et mesterværk; nemlig skulpturen David, hvor den unge David ses med sin stenslynge i øjeblikket, før han kaster sin sten og nedlægger kæmpen Goliat.
Berninis tre ungdomsværker er cremen af cremen. Men der er nu også rigtig mange andre gode grunde til at besøge Galleria Borghese, som huser et utal af kunstværker skabt af Caravaggio, Canova og mange andre topnavne.
Museet sælger kun et vist antal billetter pr. dag, og hver anden time tømmes museet for gæster, hvorefter et nyt hold lukkes ind. Derfor er det hensigtsmæssigt at købe billet på forhånd via nettet og at komme i god tid. De to timer er hurtigt omme.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s