Aftenvandring på Passetto di Borgo

Featured image     Featured image

Under Stormen på Rom i 1527, hvor franskmændene påbegyndte deres plyndring af byen, og Schweizergarden bravt og med store tab forsvarede pave Clement VII, lykkedes det paven at flygte fra Vatikanet og til Engelsborg. Flugten foregik ad Vatikangangen, der lokalt kaldes Passetto di Borgo.
Vatikangangen er den 800 meter lange befæstede mur og flugtvej, som blev udført i middelalderen, og den forbinder fortsat Vatikanet og Engelsborg. Muren har to niveauer eller etager, hvorigennem der kunne flygtes, nemlig det øvre åbne niveau samt en lukket etage under, hvor flugten var langt mere sikker og uset.
Normalt er der ikke adgang til Passetto di Borgo, men hen over sommeren og indtil 6. september er der om aftenen mulighed for en guidet tur, som inkluderer en vandring på en del af flugtmuren. På turen besøges også det historiske fængsel samt pave Clemens VII’s soveværelse og badeværelse, hvor sidstnævnte er et unikt eksempel på et badeværelse fra renæssancen.
Der guides på engelsk kl. 21.00, 22.00 og 23.00, og billetter kan købes via nettet ved at skrive til service@romeguide.it. Prisen er 14,50 euro, og billetten giver også mulighed for efterfølgende besøg i resten af Engelsborg i nattemørket. En rigtig fin oplevelse, som der er mulighed for her og nu.

Featured image


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s