De dødes stemningsmættede have

Featured image     Featured image

Næsten 4000 personer har fået deres sidste hvilested tæt ved Cestius’ pyramide og langs Den Aurelianske Mur på den fredfyldte kirkegård kaldet både for den ikke-katolske kirkegård og for den protestantiske kirkegård. De fleste af de begravede er englændere, tyskere, skandinaver, russere, grækere og amerikanere.
I 1700-tallet var det kun katolikker, som kunne blive begravet i indviet jord, og de første begravelser af protestanter på stedet måtte derfor foregå i det skjulte om natten. Senere blev enkelte begravet ved højlys dag, men under politibeskyttelse. Tolerance for andre religiøse overbevisninger var ikke en spidskompetence dengang. Der var således heller ikke hegn omkring begravelsespladsen, så får gik og græssede frit på området.
Først i 1824 blev området beskyttet af en indhegning, og senere blev kirkegården også udvidet, således at den i dag består af fire zoner, hvor gravene ligger tæt.
I begyndelsen var det heller ikke tilladt at anbringe kors på gravene, og først i 1870 ved Italiens samling blev dette pavelige påbud ophævet. Sidenhen har roen og den særlige stemning på kirkegården indfundet sig, og mange anser kirkegården for at være en af de mest stemningsfulde i verdenen.
Blandt de mange gravsteder er der 56 danske gravsteder samt en dansk fælles begravelsesplads. Blandt de danske gravlagte er en del malere, billedhuggere og digtere.

Featured image     Featured image


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s