Løvejagt

Featured image     Featured image     Featured image

Løver kan man møde mange steder i Rom, og der kan gå helt sport i at finde løver rundt i byen. Og hvorfor alle disse løver og til alle tider. Løven symboliserer styrke, magt, det majestætiske, solen, vildskab og dyriskhed.
I kristendommen er løvens rolle dobbelt; dels som helten blandt dyrene eller dyrenes konge og dels symboliserer løven det farlige eller dæmoniske. Eksemplerne er således mangfoldige: løven er evangelisten Markus’ symbol, det er en heltegerning at besejre løven, hvilket blandt andet Samson gjorde plus at djævelen kaldes en brølende løve. Herhjemme kender vi også løven som et tidligt kristent symbol; nemlig på Harald Blåtand store runesten i Jelling samt på mange romanske døbefonte. Også i det danske rigsvåben optræder løven; endda tre gange.
I sin erindringsroman ”Den afrikanske Farm” skriver Karen Blixens om mødet med løven og jagtens højdepunkt: “Løvejagt er hver Gang igen et Stævnemøde, en Oplevelse der har Evighed i sig, fuldbyrdet i fuld Gensidighed, i dyb brændende Attraa og Ærefrygt mellem to jordiske Skabninger af vidt forskellig Art, men af eet Sind”.
Og sådan kan man fortsætte med at finde eksempler på menneskers syn på løver, mens en løvejagt i Rom mere er at have øjnene åbne og blik for løver hugget i granit, diabas og marmor. Løver i hårde bjergarter indgår i mange sammenhænge; eksempelvis i bygninger, fontæner, skulpturer eller andre udsmykninger, og en løvejagt kan være en sjov sport; særligt med børn i efterårsferien måske.

Featured image     Featured image     Featured image


One thought on “Løvejagt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s