Carracci-galleriet er atter tilgængeligt

 

 Featured image    Featured image

Palazzo Farnese er en imponerende bygning; indvendigt som udvendigt. Oprindeligt blev bygningen opført til kardinal Alessandro Farnese – den senere pave Paul 3 – i løbet af 1500-tallet. Antonio da Sangallo den yngre var den første arkitekt, og han iværksatte byggeriet i 1517. Tre årtier senere, hvor byggeriet fortsat var igangværende, overtog Michelangelo byggeledelsen, og han bidrog blandt andet med hovedfacadens store frontispice og midtervindue, tredje sal mod gården samt det imponerende loft i det 18 meter høje Hercules-rum. I 1550 tog arkitekt Vignola så over, mens Giacomo della Porta i årene 1574-89 stod for færdiggørelsen af det store og ambitiøse byggeri.

Men kort tid efter skulle der forandringer til. Et tøndehvælvet rum på 6 x 20 meter og vendt ud mod haven blev i årene 1597-1601 omskabt til det som i dag kendes som Carracci-galleriet, hvor freskomalerierne fortæller om kampen mellem den jordiske, fysiske og den himmelske, åndelige kærlighed, og hvor de enkelte scener hovedsageligt er baseret på Ovids metamorfoser. Freskerne blev først og fremmest udført af Annibale, men efterhånden havde tidens tand sat sit præg på freskerne, som både var med revner og temmelig tilsmudsede. Men sådan er det ikke længere.

En 18 måneder lang konservering af freskoerne er netop afsluttet, og Carracci-galleriet er nu atter en del af en omvisning i Palazzo Farnese. En rundvisning kan på det varmeste anbefales da man også ser meget andet i det imponerende renæssancepalads.

Rundvisningerne foregår mandag, onsdag og fredag kl. 15, 16 og 17 med enkelte undtagelser. Langt de fleste rundvisninger er på fransk og italiensk, men onsdag kl. 17 er rundvisningen på engelsk. Plads på en rundvisning købes over nettet senest én uge før på http://www.inventerrome.com/index.php/en/visiting-the-palazzo-farnese. Når der købes billet, skal pasnummer og navn oplyses, ligesom passet skal medbringes på dagen for besøget – Palazzo Farnese er jo fransk ambassade – og derfor skal man også igennem et sikkerhedstjek som i lufthavnen.

Featured image     Featured image


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s