Monolitter i flok

Featured image     Featured image

Pantheon blev bygget af kejser Hadrian i 118-125 e.Kr. til erstatning for et ældre tempel bygget af Augustus’ svigersøn; Marcus Agrippa. Ved opførelses af porticus – templets forhal – valgte man at genanvende fundamenterne fra Agrippas tempel. På disse fundamenter blev der placeret otte søjler i hver af de tre rækker. Disse 24 søjler er alle i granit, cirka 14 meter høje og er monolitter; altså søjler hugget i et stykke. Granitten er fra Aswan i det sydlige Egypten, så det har været noget af et projektet at bryde og transportere al denne granit til Rom. Imponerende ingeniørkunst!

Featured image     Featured image


2 thoughts on “Monolitter i flok

 1. Tak for dine mail med oplysning/ meddelelser om Rom. Jeg glædr mig over dem!

  VH

  Tove

  Fra: Rom set igennem mine briller [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 11. november 2015 18:10 Til: tovekoed@mail.dk Emne: [Nyt indlæg] Monolitter i flok

  Susanne posted: ” Pantheon blev bygget af kejser Hadrian i 118-125 e.Kr. til erstatning for et ældre tempel bygget af Augustus’ svigersøn; Marcus Agrippa. Ved opførelses af porticus – templets forhal – valgte man at genanvende fundamenterne fra Agrippas tempel. På”

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s