Bevar mig vel

1YX--fxkhcis0377020     M-Gg-fxkhcis0377024

Konservering, restaurering og vedligeholdelse koster, og heller ikke i Rom kan monumenterne sikres bevaringsmæssigt uden massive sponsorater til netop istandsættelse i form af konservering og restaurering. Nyligt blev Trevi-fontænen atter fyldt med vand efter, at den har været tørlagt i 20 måneder. Udsmykningsdetaljer var begyndt at falde ned, skulpturerne var tilsmudsede grundet luftforurening og vand trængte ind i konstruktionen på steder, hvor vandet absolut ikke skulle være. Desuden var nogle af stenene opsprækkede, mens andre var belagt med markante kalkbelægninger. Karl Lagerfelds designunivers Fendi valgte at skænke 2,2 millioner euro til restaureringen af Trevifontænen, som blev afsluttet i november 2015, og som nu atter springer. Overfladerne er overalt rene og afrensede, teksten er nyforgyldt, bassinet er tætnet, revner er fuget efter og afknækkede dele er forankret. Men al dette kun fordi, at de ansvarlige myndigheder har været så heldige, at et firma har valgt at sponsorere et nødvendigt restaureringsprojekt.

 


One thought on “Bevar mig vel

 1. Hej Susanne

  I dag så jeg udstillingen på Sofienholm. Fin udstilling men mange værker!

  Også værker med humor!

  Cafeopholdet blev ødelagt af et større bryllupsselskab – de støjede! De skulle have været anbragt et andet sted – ikke i halvdelen af Cafeen!

  Ærgerligt.

  Mange hilsner

  Tove

  Fra: Rom set igennem mine briller [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 11. december 2015 18:05 Til: tovekoed@mail.dk Emne: [Nyt indlæg] Bevar mig vel

  Susanne posted: ” Konservering, restaurering og vedligeholdelse koster, og heller ikke i Rom kan monumenterne sikres bevaringsmæssigt uden massive sponsorater til netop istandsættelse i form af konservering og restaurering. Nyligt blev Trevi-fontænen atter fyldt med”

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s