Næsten skjult klokketårn

Peterskirken er stor, endda rigtig stor, men den er trods alt også centrum i det katolske univers og tiltrækker pilgrimme fra hele verdenen, særligt her og nu i det ekstraordinære jubelår. Kirkens størrelse er således imponerende. Særligt kuplen, der er 136,5 meter høj, imponerer og kan ses fra store dele af den evige stad. Men Peterskirken er til gengæld ikke præget af et stort klokketårn, hvilket jo er en normal del i en kirkebygning. Og klokkerne er ikke ophængt i kuplens lanterne. De hænger i klokketårnet, som faktisk findes og er en integreret del af den vestvendte hovedfacade ud mod Peterspladsen.

Helt mod syd i facaden og lige under det sydlige ur skabt af Valadier er Peterskirkens klokketårn. Klokkerne er elektrisk styrede, og den ældste klokke er fra slutningen af 1200-tallet, mens den største og tungeste klokke er fra 1786, og den har en bredde på 7,5 meter. Egentlig var det i byggefasen tanken, at facaden yderst skulle have haft flankerende klokketårne, men da et af tårnene grundet en statisk fejl styrtede sammen, blev planerne ændret, og derfor blev det til den integrerede løsning. Og opleves en gudstjeneste på Peterspladsen er klokkeklangen så ganske nærværende grundet den forholdsvise lave højde over terræn.

 

 

 


2 thoughts on “Næsten skjult klokketårn

 1. Hej Susanne

  Tak for dine indlæg om Rom. Jeg har læst dem med interesse.

  Mit kendskab til Rom har ikke været stort, idet det altid var til Spanien (eller spansk talende lande) min mand og jeg tog til.

  De bedste ønsker om et godt nytår

  Hilsen

  Tove

  Fra: Rom set igennem mine briller [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 27. december 2015 18:06 Til: tovekoed@mail.dk Emne: [Nyt indlæg] Næsten skjult klokketårn

  Susanne posted: ” Peterskirken er stor, endda rigtig stor, men den er trods alt også centrum i det katolske univers og tiltrækker pilgrimme fra hele verdenen, særligt her og nu i det ekstraordinære jubelår. Kirkens størrelse er således imponerende. Særligt kuplen, der er”

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s