Il Tricolore

Hvorvidt farverne – grøn, hvid og rød – i det italienske flag repræsenterer det italienske landskab og landets historie eller farverne er valgt som symboler på teologiske dyder eller farverne udspringer af det italienske køkken, er der delte meninger om. I hvert fald er der flere forklaringer for farverne og sammenstillingen af dem.

Nogle mener, at de tre farver repræsenterer variationen i Italiens landskab samt landets voldelige historie. Den grønne farve vil i så fald repræsentere det smukke, kuperede grønne landskab, mens den hvide farve repræsenterer de sneklædte Alper, og den røde farve er da symbolet på alle de krige, som gik forud for den italienske uafhængighed og landets samling.

Forklares farverne som tegn på de tre teologiske dyder, er den grønne farve symbolet for håb, mens den hvide farve repræsenterer troen, og den røde farve er tegnet på kærlighed.

En anden stolt tradition i Italien er deres køkken, og i fortolkningen af flagets farver mener nogle, at grøn repræsenterer oliven, hvid repræsenterer hvidløg, mens rød repræsenterer tomat. Andre vælger at lave en flaglignende salat bestående af basilikum, mozzarella og tomat, der er skåret i skiver og lagt i de tre striber.

Designet af det italienske flag er relativt simpelt; den første stribe fra venstre er grøn, den midterste stribe er hvid, og striben helt til højre er rød. De tre lodrette striber har desuden nøjagtig samme bredde. Officielt blev ’Il Tricolore’ gjort til nationalflag den 1. januar 1948 samtidig med introduktionen af den republikanske grundlov.

Inspirationen til flaget skyldes Napoleon, der på sit sejrstogt igennem det nordlige Italien i 1796 medbragte den franske trikolore. Da Napoleon året efter etablerede Den Cisalpinske Republik i det nordlige Italien blev det med en trikolore, blot med farverne grøn, hvid og rød, som flag. Sidenhen ændrede flaget dog flere gange udseende og repræsentation i takt med at 1800-tallets krige ændrede på landets territorium. Men som sagt har ’Il Tricolore’ haft sit nuværende udseende siden 1948.

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s