Forkælelse af smagsløgene

Sachertorte blev skabt i Wien i 1832 af Franz Sacher, og chokoladekagens helt eksakte opskrift er fortsat en hemmelighed. Noget lignende gør sig gældende med ”Il Tartufo”. Opskriften er dog knap så gammel; nemlig blot fra 1946, men til gengæld er også denne opskrift vogtet nidkært og er fortsat hemmelig. Og så er Il Tartufo ikke en kage, men en isdessert, der ligner en trøffel.

Den verdenskendte dessert blev skabt af Ciampini-familiens overhoved, og der indgår 13 forskellige varianter af østrigsk kakao i den. Og ligesom at Sachertorte bør nydes på hotel Sacher, så bør Il Tartufo også nydes det rette sted; nemlig på Caffé Tre Scalini på Piazza Navona. Isdesserten serveres med flødeskum og en sprød vaffel og kan sagtens spises på en forårsdag.

 

 

 

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s