Edsaflæggelse ved pavens fane

Tilbage i tid ved plyndringen af Rom faldt der den 6. maj 1527 ikke mindre end 147 schweizergardister i forsvaret af pave Clemens VII, og i erindringen om denne særlige dag i Schweizergardens historie markeres dagen hvert år med en farvestrålende ceremoni, hvor nye drabanter aflægger ed ved pavens fane. Ceremonien foregår i Cortile di San Damaso; et indre gårdrum i Vatikanstaten.
Rekrutterne, der søger optagelse i Schweizergarden, skal opfylde adskillige betingelser. Der optages kun mandlige, ugifte schweiziske katolikker, der er mellem 18 og 30 år, er mindst 175 cm høje og som allerede har aftjent deres værnepligt hjemme i Schweiz. Desuden skal de have en udadlelig karakter, og de skal vide, at tjenesteperioden er minimum to år.
Ved den festlige edsaflæggelsesceremoni er der musik, taler og selvfølgelig selve ceremonien, hvor de unge mænd en eller en går frem til fanen, griber om den med venstre hånd, mens at højre hånd er hævet til ed og troskabseden siges med høj, beslutsom stemmeføring. Alt i alt en meget flot, festlig og højtidelig ceremoni at få lov at overvære. Og for at komme indenfor må man på forhånd og i god tid kontakte Schweizergardens kommandant via deres hjemmeside og bede om, at der lægges billetter til afhentning.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s