La Domenica delle Rose

Featured image     Featured image     Featured image

Pinsesøndag kaldes i Rom også for ”La Domenica delle Rose” eller rosernes søndag, hvilket skyldes fejringen af Helligåndens nedstigning udtrykt ved ”La pioggia di Petali di rose”; nemlig en regn af flagrende rosenblade, der kommer ned fra Pantheons okulus. Traditionen er gammel, måske fra 609 e.Kr., men traditionen har dog været suspenderet i mange år og er først for nyligt genopstået. Pinsegudstjenesten starter kl. 10.30, og som afslutning, mens koret synger salmen “Veni Creator Spiritus”, daler de røde rosenblade langsomt ned gennem solstrålen som en støvregn og danner et rødt tæppe på gulvet i Pantheon.
De røde dalende rosenblade skyldes ikke et mirakel, men en lille flok brandmænd, der har påtaget sig at klatre op på toppen af kuplen med store lærredsposer indeholdende rosenbladene og drysse dem ned gennem okulus. Poserne med de mange rosenblade doneres i øvrigt af byen Giffoni Valle Piana i provinsen Salerno.
Skal dette opleves må det anbefales at komme i god tid. Portene åbnes kl. 10, og det er først-til-mølle-princippet, der er gældende, og ingen lukkes ind efter gudstjenestens start.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s