Gladiator – Colosseums helte

Et begejstret og højt hujende publikum, løvebrøl samt sværdklinger, der krydses er den lydkulisse man mødes af, når man træder ind i Moesgård Museums sommerudstilling: “Gladiator – Colosseums helte”. En af de første genstande, der øjnes, er et smukt romersk sværd fundet i den nærliggende Illerup Ådal, hvor to hære engang tørnede sammen, og hvor den romersk udstyrede hær blev taberne, hvorfor deres våben blev ofret i mosen. Også hærførerens unikke sværd.

Visuelt er udstillingens kulisse første del en muret gang, som fører museumsgæsterne ind under Colosseum, og når der drejes om hjørnet, står man selv pludselig midt på arenaen i det centrale Rom. Meget effektfuld er det som selv at blive kastet ud i kampen og for løverne.  På en stor skærm ses en filmsekvens, hvor morgenen gryer, inden de første publikummer kommer til. Efter kejserens ankomst går kampene igang til trompetfanfarer. Det er krigsfangers håbløse kamp mod legionærer, en løve der hejes op i arenaen og desuden de veltrænede gladiatorer, der kæmper med skjold, sværd eller net. Illusionen og scenografien er utrolig flot udført og effektfuld. Også velariet – de solskyggende stofbaner, der trækkes frem og tilbage hen over arenaen alt efter, hvor solen står på himmelen – er en indtænkt detalje.

Udstillingen fortsætter med formidlingen af mange indlån fra Colosseum, Pompeji, Napoli og Bologna samt andre museer i Italien. Gennem disse smukke og spændende genstande fortælles om gladiatorernes herkomst, deres træning på gladiatorskolerne, deres kost, deres hjelme og udstyr samt deres gravsten. 

Hvis turen går til Århus bør “Gladiator – Colosseums helte” på Moesgård absolut ses. Udstillingen varer til 11. september, og der er åbent kl. 10-17 på tirsdage, fredage, lørdage og søndage og åbent 10-21 på tirsdage og onsdage, mens der er lukket på mandage.


2 thoughts on “Gladiator – Colosseums helte

 1. Hej Susanne

  Får ikke mere dine interessante informationer, ved ikke hvorfor

  MV

  Birgit

  Fra: Rom set igennem mine briller [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 20. maj 2016 19:10 Til: birgit.krahn@gmail.com Emne: [Nyt indlæg] Gladiator – Colosseums helte

  Susanne posted: ” Et begejstret og højt hujende publikum, løvebrøl samt sværdklinger, der krydses er den lydkulisse man mødes af, når man træder ind i Moesgård Museums sommerudstilling: “Gladiator – Colosseums helte”. En af de første genstande, der øjnes, er et smukt rom”

  Like

  1. Hej Birgit
   Jeg har valgt at holde sommerferie fra bloggen, hvorfor der ikke er kommet nye indlæg den sidste måneds tid. Så snart ferien er vel overstået, skriver jeg igen.
   Mvh Susanne

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s