Sukkerkongens villa

Sukker fik man førhen fra kolonierne i form af rørsukker, men da schweizeren Emilio Maraini sidst i 1800-tallet begyndte at dyrke sukkerroer omkring Rieti; blot cirka 75 km nordøst for Rom, blev det helt anderledes let at få fat i sukker, og i løbet af få år blev Emilio Maraini en ganske velhavende mand og blev kaldt ‘sukkerkongen’. Maraini fik desuden italiensk statsborgerskab og blev endda medlem af parlamentet, hvilket fik ham til at flytte til Rom. Her købte han en byggegrund, som forinden var blevet brugt som en slags losseplads, men i stedet for at flytte sten, grus og affald væk fra grunden brugte han i stedet materialerne til at etablere en kunstig høj og byggede så i årene 1903-05 sin villa ovenpå højen.
Villa Maraini ligger således højt i terrænet og er i det hele taget højt beliggende i byen. Den historiserende bygning er en blanding af renæssance og barok, som ydermere har et tårn med en panoramaterrasse. Og hvilken udsigt; 360˚ rundt med frit udsyn over hele det centrale Rom. Det er et betagende syn.
Emilio Maraini og hans hustru Carolina Maraini-Sommaruga var barnløse, og da hun døde i 1947 som enke donerede hun bygningen til Schweiz, som siden 1949 har drevet villaen som kulturinstitut for unge schweiziske kunstnere og forskere, som efter ansøgning kan få et kortere eller længere ophold på instituttet.
På mandage er det kl. 15 og 16 muligt at komme på rundvisning i store dele af villaen samt at komme op på panoramaterrassen for at nyde den fantastiske udsigt. Dog skal man forinden skrive en mail på adresssen visite@istitutosvizzero.it for at sikre sig en plads på en rundvisning. Prisen for deltagelse er 5 euro, og adressen er 48, Via Ludovisi.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s