Friske, fristende varer

Sammenslutningen “Campagna Amica” blev grundlagt i 2008, og målet var, at højne det italienske landbrugs kvaliteter og samtidig opnå miljømæssig bæredygtighed. Iværksætterne indtænkte derfor såvel miljøbeskyttelse og biodiversitet, samt at vejen fra landmand/producent til forbruger skulle være kort – i teorien 0 kilometer – for at sikre, at varerne var både friske og smagfulde. Desuden skulle priserne være rimelige.
Initiativet har været og er fortsat en succes, hvorfor sammenslutningen nu tæller et netværk af mere 7.000 landmænd/producenter.
De landmænd og producenter, som kommer fra Roms omegn, sælger deres varer og produkter i San Teodoro-markedshallen tæt ved Circo Maximus. Markedet har kun åbent i weekenden; begge dage åbnes der kl. 9, og lørdag lukkes der kl. 18, mens at der på søndage lukkes kl. 16.
Markedet bugner af lækkerier, og da det er bønderne selv, der står bag disken, er der alle muligheder for at få råd og vejledning. Og eksempelvis kan de godt vakuumpakke ost, således at det kan komme med hjem i kufferten.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s